Vybíráme nejlepší materiály pro pánské oblečení

Vybíráme nejlepší materiály pro pánské oblečení

Oblečení se vyrábí z mnoha různých materiálů. Každý z nich má své výhody a nevýhody, proto může být těžké rozhodnout se, který materiál kdy zvolit. Dnes se podíváme na několik nejlepších materiálů pro pánské oblečení a na to, co je dělá tak skvělými.

Jak se vyznat ve všech těch materiálech

Obzvláště mužské osazenstvo moc materiály neřeší, možná vám ale tento malý rozpis pomůže lépe vybírat. Minimálně se díky tomu můžete doma pochlubit. Přítelkyně nebo manželka bude zajisté ohromena, když jí řeknete, že ve skříni vám visí bavlněná adidas mikina pánská, na rozdíl od běžného označení mikina.

1, Bavlna – je jedním z nejčastěji používaných materiálů pro pánské oblečení (mikiny, trička, tílka, …). Je to měkký, na dotek příjemný a prodyšný materiál, který je vhodný na nošení v teplejších dnech. Bavlněné oblečení je snadno udržovatelné a dobře se pere.

2, Vlna – přírodní materiál, který je teplejší a izoluje lépe než bavlna. Vlna také vypadá velmi elegantně a je vhodná na nošení v chladnějších dnech.

3, Kůže – populární materiál pro pánské oblečení, zejména pro bundy a boty. Je to velmi trvanlivý a odolný materiál, který poskytuje ochranu před většinou povětrnostních podmínek. Kůže je také velmi snadno udržovatelná, poskytuje vynikající odolnost proti oděru a poškrábání.

4, Polyester – syntetický materiál, který se velmi často používá pro sportovní oblečení. Příkladem můžeme uvést dámské nebo pánské tričko na běhání. Je velmi odolný a mezi jeho hlavní vlastnosti patří to, že rychle schne a nezadržuje vlhkost. Také je velmi odolný vůči pomačkání a není potřeba ho žehlit.

5, Džínovina – robustní tkanina, která se používá hlavně na výrobu džínů. Rovněž je to velmi odolný materiál s výbornou schopností držet tvar a denní nošení mu nedělá žádný problém.

6, Flanel – měkký, příjemný a zároveň teplý materiál, který se hojně využívá při výrobě košil a pyžam. Je to tenká, hladká a pohodlná tkanina, která vypadá velmi elegantně. Flanelové oblečení je také snadno udržovatelné a poskytuje vynikající odolnost proti oděru.

7, Kašmír – luxusní, jemný a teplý materiál používaný hojně na výrobu svetrů a šálů. Je to přírodní materiál, který se získává z podsady kašmírových koz. Kašmírové oblečení vyniká svou měkkostí, hřejivostí a elegantním vzhledem.

8, Hedvábí – materiál používán k výrobě převážně luxusního oblečení. Je to tenká, jemná a hladká tkanina, která vypadá elegantně a je velmi pohodlná na nošení. Hedvábí je také velmi snadno udržovatelné. 

9, Mohér – luxusní, jemný a teplý materiál, který se často používá pro výrobu svetrů a šálů. Je to přírodní materiál, který se získává z podsady angorských králíků. Mohérové oblečení vyniká svou měkkostí a hřejivostí.

Zdroj foto: san4ezz / Shutterstock.com, ViDI Studio / Shutterstock.com

Publikováno: 18. 04. 2023

Copyright © 2024 Slevove.cz. Všechna práva vyhrazena | Nakódoval Leoš Lang