Už vás nudí zima? Vyrazte na tato skvělá místa!

Už vás nudí zima? Vyrazte na tato skvělá místa!

Mráz nebo teploty kolem nuly, sychravo, vlhko. Takové počasí moc dlouho člověka nebaví. Kromě horských oblastí ale právě takto vypadá naše zima nejčastěji. Není se proto čemu divit, že spoustě lidí se už po pár týdnech zajídá a přemýšlejí, kde by mohli načerpat sluneční paprsky do zásoby. Tipy na několik takových míst najdete i v tomto článku.

Maledivy

Velké divy nabízejí Maledivy. Korálové souostroví v Indickém oceánu protíná rovník, a tak si můžete být jisti, že vás tu zima nezastihne. Průměrná roční teplota tu atakuje 30 °C. Tady si léto užijete kdykoli. Od prosince do dubna tu navíc panuje slunné počasí takřka bez deště.

Místní pláže jsou považovány za jedny z nejkrásnějších na světě. Kilometry bílého písku omývaného průzračnou vodou musí uchvátit každého, kdo se sem vydá. Pokud navíc milujete potápění, tady budete ve svém živlu. I tady korálové útesy kypí barvami a pestrými formami života, které suchozemce musí uchvátit.

Kdo má raději poněkud adrenalinovější zážitky, musí vyzkoušet potápění se žraloky. Těch se tu vyskytuje celkem 26 druhů. Na takto založené turisty jsou tu připraveni. Jakmile by vás omrzeli vrcholoví predátoři pod hladinou, můžete se vrhnout do víru vodního lyžování, windsurfingu nebo plachtění na katamaránu. Vyhlášená jsou i zdejší golfová hřiště, takže odpočinout si tu lze i podstatně poklidněji.

Už vás to sem táhne? Tak poslední dobrou zprávu máme na závěr. I k cestě sem můžete přistoupit chytře a zároveň dost ušetřit. Stačí vědět, kde sehnat ty nejlevnější letenky. V dnešní době snad neexistuje věc, se kterou by nepomohl internet. Stačí proto zadat do vyhledávače heslo letenky Maledivy – eSky.cz  okamžitě najde nabídky všech leteckých společností. Lze si je zde i zarezervovat, zvolit platbu na splátky nebo ji celou odložit, až se vrátíte z dovolené.

Dominikánská republika

Ani druhý tip na zimní dovolenou v teple nenajdete daleko od rovníku. Karibik, Antily,… To už samo o sobě zní jako ideální dovolená. Dominikánská republika toho ale nabízí mnohem víc. I tady na vás v zimě čekají ideální teploty kolem 26 °C a počasí s minimem srážek. Zdejší ekonomika je přitom na cestovním ruchu silně závislá, a tak jsou tu na turisty jak se patří připraveni. Široká nabídka hotelů a všech myslitelných služeb je jen začátkem.

Pláže Dominikánské republiky jsou vyhlášené i u nás – na druhé straně zeměkoule. Ty úplně nejkrásnější najdete na ostrově Saona. Turisté se sem dostanou například při výletu na člunu. Během něj je možné obdivovat pobřeží národního parku Del Este a vykoupat se v azurové laguně. I tady si užijí milovníci šnorchlování a potápění. Nejkrásnější útesy na turisty čekají v okolí ostrova Catalina.

Své neopakovatelné kouzlo má i hlavní město Dominikánské republiky Santo Domingo. Jeho starobylá čtvrť Zona Colonial je zanesena do seznamu světového dědictví UNESCO a z jejího jména lze vyčíst, že si tady přijde na své každý, kdo má rád koloniální atmosféru. Nejstarší budovy tu byly postaveny již v 16. století a najdete tu například nejstarší americkou ulici Calle Las Damas, Kolumbův dům nebo první katedrálu, která byla v Americe postavena.

Dubaj

Zimní dovolená v teple ale nemusí být jen o lenošení na pláži, potápění a poznávání historie. Co takhle navštívit jedno z nejúžasnějších měst současnosti? Dubaj jím rozhodně je! Nevěříte? Stačí si přečíst seznam světových nej, která v hlavním městě stejnojmenného emirátu můžete vidět. Až k nebi se s 828 metry a 163 užitnými patry tyčí nejvyšší budova světa Burj Khalifa. Celých 37 pater přitom připadá na luxusní pětihvězdičkový hotel Armani. Takový jinde na světě také neuvidíte. Bylo-li by vám jeho pět hvězdiček málo, zkuste sedmihvězdičkový Burdž al-Arab ve tvaru plachetnice. 

A ze světa luxusu rychle do světa nákupů. Dubai Mall byl v době svého otevření největším nákupním centrem světa. Vedle 1200 obchodů a 160 restaurací se tu lze zabavit pohledem na obří akvárium, sklouznutím se po ledové ploše vnitřního kluziště nebo v leteckém simulátoru. K tomu si přidejte 6600 tančících fontán, umělý ostrov ve tvaru palmy nebo souostroví ve tvaru mapy světa a je jasné, že dovolenou v Dubaji prostě musíte zažít.

A jak se nejlépe dostat na toto úchvatné místo? Samozřejmě letadlem. A znovu pomůže vyhledávač. Do vyhledávače zadejte heslo letenky Dubaj – eSky.cz přispěchá s kompletní nabídkou všech leteckých společností a výhodami popsanými výše. Pak už zbývá jen popřát krásnou zimní dovolenou!

Publikováno: 04. 01. 2023

Copyright © 2024 Slevove.cz. Všechna práva vyhrazena | Nakódoval Leoš Lang